سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حکمت به درون انباشته از خوراک وارد نمی شود . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :13
بازدید دیروز :2
کل بازدید :26885
تعداد کل یاداشته ها : 58
103/9/10
1:22 ص

  شرکت روسی کاسپراسکای اعلام کرد منبع هر دو ویروس "شعله" و "استاکس نت" یک گروه بوده است.

خبرگزاری فارس: منشاء استاکس‌نت و شعله یکی است

به گزارش فارس، به نقل از پایگاه خبری "راشاتودی"، شرکت روسی کاسپراسکای که کدهای مشابهی در هر دو ویروس استاکس نت و شعله کشف کرده، اعلام کرد: افرادی که بدافزار شعله را تولید کرده‌اند، ویروس استاکس‌نت را نیز به وجود آورده‌اند. در واقع،‌ هر چند این دو برنامه غیرمرتبط به نظر می‌رسند اما احتمالا از منشاء یکسانی سرچشمه گرفته‌اند.

بر اساس این گزارش،‌ ویروس شعله که ماه گذشته کشف شد، یک برنامه جاسوسی سایبری است. این ویروس پس از نفوذ به سیستم‌های کامپیوتری،‌ همه اطلاعات کاربران را از اسناد چاپی گرفته تا صداهای ضبط شده بر روی میکروفن‌ها، ضبط می‌کند. بر عکس این ویروس، استاکس نت یک سلاح به شمار می‌رود. این ویروس سال 2012 برای آسیب زدن به سانتریفیوژهای غنی‌سازی اورانیوم در ایران به کار گرفته شد که البته ایران توانست عملیات آن را ناکام گذارد.

این امکان وجود دارد که دو برنامه کامپیوتری با یکدیگر همکاری کنند؛ به این معنا که شعله برای جاسوسی از اهداف مورد استفاده قرار می‌گیرد و استاکس نت برای آسیب زدن به آنها.

شرکت کاسپراسکای بر این باور است هر دو ویروس توسط گروه‌های مستقلی تولید شده‌اند اما هر دو این گروه‌ها تحت کنترل یک مرکز قرار دارند. ویتالی کاملوک، یکی از کارشناسان این شرکت گفت: فکر می‌کنیم دو تیم متفاوت با یکدیگر در این زمینه کار می‌کنند و البته در مراحل مختلف به یکدیگر کمک می‌کنند.

در این مطلب آمده:‌ آمریکا و اسرائیل سازندگان استاکس‌نت هستند و اکنون احتمال دارد که این دو در تولید ویروس شعله نیز نقش داشته باشند.


  
  

رچه گاز اشک آور وسیله‌ای برای متفرق کردن تظاهرات‌کنندگان بدون کشتن شدن آنهاست اما نحوه مصرف این ابزار در بحرین به گونه‌ای است که از 84 شهید بحرینی، نزدیک به 33 نفر توسط گاز اشک‌آور به شهادت رسیده‌اند.
 در حالی که در تمام دنیا از گاز اشک آور برای متفرق کردن تظاهرات‌کنندگان استفاده می‌شود اما در بحرین وضعیت فرق می‌کند و به واسطه استفاده‌های غیرانسانی از این وسیله، از 84 شهید بحرینی نزدیک به 33 نفر توسط گاز اشک آور کشته شده‌اند!

تصویر زیر به خوبی نحوه استفاده از این وسیله توسط پلیس‌های آل خلیفه را نشان داده است بگونه‌ای که چند پلیس با ریختن روی سر زن بحرینی، در دهان وی گاز اشک‌آور اسپری می‌کنند.


این تنها دلیل کشته شدن مردم بحرین در جریان استفاده از گازهای اشک‌آور نیست بلکه مهمترین دلیل برای این موضوع، استفاده از گازهای سمی و غیرقانونی‌ای است که در تولید این گازها به کار رفته است.

در تصاویری که پیش از این، از سوی کاربران بحرینی منتشر شده بود، به خوبی نشان داده شده بود که این گازها در آمریکا تولید شده و در اختیار حکومت آل خلیفه قرار گرفته است.


  
  
این بار هالیوود قصد دارد با ساخت فیلمی درباره پزشکی که در قرن یازدهم میلادی به سراسر اروپا سفر می‌کند و مردم را درمان می‌کند، یکی از بزرگ‌ترین چهره‌های علمی و دانشمندان ایرانی یعنی شیخ‌الرییس ابوعلی‌سینا را مقابل دوربین ببرد.

به گزارش شرق، سرهنگ بازنشسته ارتش، مهاجر تنها، جاسوس، گانگستر، شاه خونریز و وحشی هخامنشی با یک ارتش تخیلی، ... اینها تصویرهایی است که هالیوود در چند سال اخیر از ایرانی‌ها داشته است. تصویری که در بخش عمده آن نگاهی یکسویه و غیرمنصفانه هم وجود داشته است.

در سال‌های پیش صحبت‌هایی هم درباره ساخت فیلم‌هایی درباره «مولانا جلال‌الدین محمد مولوی» و «خواجه نصیرالدین طوسی» شنیده شد. تصویری از «خشایار شاه» در فیلم 300 و چهره خشن ایرانیان در فیلم الکساندر نمونه تصاویری است که هالیوود از ایرانیان نشان می‌دهد. تصویر ایرانی‌ها در فیلم‌های هالیوودی درباره چهره‌های معاصر ایرانی نیز به شخصیت ایرانی فیلم crash (تصادف) و سیریانا برمی‌گردد.

این بار هالیوود قصد دارد با ساخت فیلمی درباره پزشکی که در قرن یازدهم میلادی به سراسر اروپا سفر می‌کند و مردم را درمان می‌کند، یکی از بزرگ‌ترین چهره‌های علمی و دانشمندان ایرانی یعنی شیخ‌الرییس ابوعلی‌سینا را مقابل دوربین ببرد. نقش این دانشمند بزرگ ایرانی را هم قرار است بن‌کینگزلی بازی کند؛ بازیگری که حداقل تجربه بازی در نقش یک ایرانی را در کارنامه خود دارد. «کینگزلی» «گجراتی» تبار در فیلم «خانه‌ای از مه و شن» نقش سرهنگ بحرانی ارتشی بازنشسته را بازی می‌کرد که در آمریکا به همراه خانواده‌اش زندگی می‌کرد و با یک زن آمریکایی که «جنیفر کانلی» نقش او را بازی می‌کرد، بر سر خانه‌شان دچار اختلاف می‌شود. البته او پیش از این نیز در فیلم گاندی نقش رهبر بزرگ استقلال هندی‌ها یعنی مهاتما گاندی را بازی کرد. «تام پین» که بیشتر برای بازی در سریال تلویزیونی «شانس» شهرت دارد، در این پروژه نقش «راب کول» را ایفا می‌کند؛ یک پزشک در قرن یازدهم که سعی می‌کند به حقیقت بیماری‌ها و درمان علمی آنها دست پیدا کند.


بن‌کینگزلی


به گزارش هالیوود ریپورتر، «استلان اسکارسگارد» نیز که اخیرا در فیلم پرفروش «انتقام‌جویان» بازی کرده است، در فیلم «پزشک» نقش اولین استاد «راب کول» را ایفا خواهد کرد. به نظر می‌رسد در کنار بوعلی‌سینا یک شخصیت ایرانی مشهور دیگر نیز حضور دارد «علاءالدوله دیلمی» حاکم «آل‌بویه» اصفهان که «اولیویر مارتینز»، بازیگر فرانسوی در حال مذاکرات نهایی برای بازی در این نقش است.



اولیویر مارتینز


  
  


شعری زیبا در جوابیه به خواننده مبتذل شاهین نجفی در مدح امام نقی (ع) خوانده شده توسط حاج عبدالرضا هلالی در شب میلاد حضرت زهرا(س)





  
  
سرکرده فرقه با سوءاستفاده از مشکلات روحى و خانوادگى افراد و وعده‏ هاى واهى، به مرور باعث متلاشی ى‏شدن بنیان برخى از این خانواده‏ ها ى‏شده که در این راستا شاکیانى نیز وجود دارند.

به گزارش مشرق، با پیگیری های انجام شده توسط دستگاه های نظارتی و قضایی،عوامل فرقه نوظهور «ریکى» شناسایی و سرکرده آن به نام (ب-پ) دستگیر شد.
از جمله اهداف این فرقه وارداتی، انحراف افکار و ترویج عقاید ضددینى و سکولار، اشاعه فحشا با عناوین همسویى، مدیتیشن (تمرکز)، ریلکسیشن (آرام‏سازى)، سکسولوژى (سکس درمانى) و... بوده که رئیس فرقه نزد افرادی چون پاتریک زیگلر، کترین رایسون، اولى گابریل سن و رودکوکس در مالزى و ترکیه این تعالیم را فرا گرفته و در تهران، مازندران و گلستان با همکارى تعدادى مدرس تبلیغ مى‏ کرده است.
نام‏برده در تبلیغ با به کارگیرى تکنیک‏ هاى موجود در روانشناسى و تلقین که بر اثر قدرت بیان بالا در روح، ذهن و روان افراد مى‏ گذاشت، فرد را تحت عنوان تخلیه و آرامش وادار به ابراز گناهان خود در میان جمع مى ‏کرد.
ب-پ از سال 86 فعالیت فرقه‏ اى را در سارى آغاز و تاکنون بیش از دو هزار نفر در سطح کشور و بیش از 150 نفر در سطح استان جذب وی شدند که اکثر آنان مونث و غالباً مطلقه هستند.
سرکرده فرقه با سوءاستفاده از مشکلات روحى و خانوادگى افراد و وعده‏ هاى واهى، به مرور باعث متلاشى ‏شدن بنیان برخى از این خانواده‏ ها شده که در این راستا شاکیانى نیز وجود دارند.

شگرد فرقه «ریکى» براى جذب افراد
فرقه «ریکى» براى جلب اعتماد و جذب بیشتر بانوان متقاضى شرکت در کلاس‏هاى خود، آنان را به ثبت‏ نام همسران شان ترغیب مى‏ کرد تا علاوه بر درآمد بیشتر، با ایجاد اعتماد، پوششى بر روابط آزاد انان در کلاس‏ها باشد.
هم‏چنین بعضى از مسترها «مربیان» با آموزش همسران یا محارم خود از حضور ایشان در جلسات بهره برده و در صورت درخواست متقاضى، لمس توسط همکار مستر صورت مى‏ گرفت.
اکثر شرکت‏ کنندگان در جلسات فرقه داراى اعتقادات دینى ضعیفى بوده و این‏گونه اقدامات فرقه به منظور شرعى جلوه دادن کلاس‏ ها بوده است.
برخلاف القاى مسترها بر عدم تماس بدنى، اکثر حرکات فرقه نیاز به تماس بدنى مستر با شرکت‏ کنندگان داشته است..
مختلط بودن جلسات آموزشى و جاذبه‏ هاى جنسى یکى از دلایل اقبال افراد فریب خورده به این فرقه بوده است.
فرقه «ریکى» با جذب افراد معتبر از جامعه پزشکى و مشاورین روانشناس سعى در اعتباربخشى به فعالیت‏هاى فرقه‏ اى خود داشت و از طریق تبلیغ چهره به چهره افراد نیز اقدام به جذب افراد انجمن‏ هاى ترک اعتیاد نموده است.


  
  
امام جمعه تبریز: سه‌شنبه 19 اردیبهشت مردم تبریز در محکومیت حرکات ضداسلامی دولت باکو مقابل کنسولگری جمهوری آذربایجان در این شهر تجمع اعتراض‌آمیز برگزار می‌کنند.
//

به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، سایت ضد انقلاب گویا نیوز روز شنبه 16اردیبهشت(5may) درخبری عنوان کرد:
«برخی از امامان جمعه و رسانه‌های گروهی ایران تبلیغات وسیعی را علیه برگزاری "یوروویژن 2012" در باکو به راه انداخته‌اند. کارشناسان از چالش دیگری در مناسبات نه چندان خوب ایران با جمهوری آذربایجان صحبت می‌کنند.»
این سایت می نویسد: «مسابقه‌ی آوازخوانی یوروویژن (Eurovision Song Contest) قرار است روز شنبه، 6 خرداد (26 مه 2012) در شهر باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان برگزارشود. نمایندگان 42 کشور دنیا در این مسابقه شرکت خواهند کرد. بنا به خبر رسمی تارنمای یوروویژن، ارمنستان از شرکت در این مسابقه‌ی بین‌المللی موسیقی خودداری کرده است.»
این سایت بدون اشاره به علت مخالفت روحانیون و ائمه جمعه با برگزاری رژه همجنس بازان می نویسد: «در روزهای اخیر صدا و سیما، خبرگزاری‌های ایرانی و شبکه برون مرزی تلویزیون سحر که به زبان آذری برنامه پخش می‌کند، تبلیغات وسیعی علیه برگزاری یوروویژن2012 در باکو برپا کرده‌اند. در تریبون‌های مختلف نماز جمعه‌ برخی شهرهای ایران از جمله تبریز و اردبیل امامان جمعه با برگزاری این مراسم به ادعای آنها "غیر اخلاقی" و "ضداسلامی" مخالفت کردند.»
این سایت افزود: «"آیت‌الله محسن مجتهد شبستری"، امام جمعه تبریز گفته است: «سه‌شنبه 19 اردیبهشت مردم تبریز در محکومیت حرکات ضداسلامی دولت باکو مقابل کنسولگری جمهوری آذربایجان در این شهر تجمع اعتراض‌آمیز برگزار می‌کنند».
و در ادامه نوشت: «مجتهد شبستری که نماینده ولی فقیه در آذربایجان ‌شرقی است ادعا کرد «در شرایطی که اکثر مردم این کشور مسلمان و شیعه هستند، برگزاری رژه‌ی همجنس‌گرایان جای بسی تاسف دارد، تصمیم دولت باکو برای برگزاری مسابقه‌ی موسیقی و رقص یوروویژن قلب مسلمانان جهان را جریحه دار کرده است.»
این سایت وابسته با اذعان به اقدامات ضد دینی مقامات و پلیس آذربایجان همزمان با برگزاری رژه همجنس بازان می نویسد: «در عین حال خبرگزاری فارس از "برخی اقدامات ضد دینی" در آستانه‌ی برگزاری مسابقه یوروویژن در باکو هم گزارش می‌دهد. فارس می‌نویسد: "تقی احمداف، رئیس متروی باکو خرید و فروش هرگونه اقلام مذهبی از جمله قرآن، کتب ادعیه، تسبیح، قبله‌نما، تقویم اوقات شرعی و کالاهای تزئینی مزین به اسامی مقدس را در مبادی ورودی و خروجی ایستگاه‌های متروی این شهر ممنوع اعلام کرد."»
گفتنی است رژه‌ی هم‌جنس‌گرایان بخشی از مسابقه‌ی یوروویژن است. هدف از برگزاری این رژه تبلیغ ازدواج همجنس بازان در آذربایجان است که با مخالفت گسترده مردم آذربایجان و مردم مسلمان جهان روبرو شده است. دولت آذربایجان به شدت مخالفان و معترضان را سرکوب کرده است. و با اقدامات ضد دینی از جمله دستگیری گسترده مذهبی ها ،بستن کتاب فروشی های مذهبی و خراب کردن مسجدها و حسنیه ها اخراج مذهبی ها از باکو و ... هر گونه اعتراضی را به شدت سرکوب کرده است.


  
  
روزآنلاین: «نکته مسلم این است که عملکرد سازمان سیا در مورد ایران زیر سؤال رفته و سوء استفاده های سیاسی نیز به شدت بر عملکرد این نهاد و باورپذیری آن تأثیر گذاشته است.»
 

به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، سایت روزآنلاین (roozonlin) روز سه شنبه 5 اردیبهشت (April.24) مقاله ای از نشریه دی ولت در مورد شکست فعالیت های سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) منتشر کرد.
این سایت نوشت: «در زمان شاه، سازمان سیا در تهران در خوبی و خوشی بسر می برد. تیمی کم تعداد که از سوی چندین هزار مخبر محلی، اطلاعات و اخبار ظاهراً مهم را دریافت می کرد.
گزارش هایی که به مرکز سیا در شهر لانگلی ارسال می گردید کارآمد و رضایت بخش بودند. چند ماه قبل از انقلاب [آیت الله] خمینی در سال 1979، عوامل این سازمان که در تهران بسر می بردند برآورد کردند که حداقل تا 10 سال آینده هیچ اتفاقی برای حکومت شاه نخواهد افتاد.
پس از به قدرت رسیدن آیت الله خمینی، دریادار استنسفیلد ترنر، رئیس وقت سازمان سیا، با ندامت اظهار داشت: ما خیلی ساده و راحت خوابیده بودیم. واقعیت خیلی زود انتقامش را گرفت.
در اواخر سال 1979، گروهی از دانشجویان خط امام سفارت آمریکا در تهران را اشغال کردند. آنها 53 نفر را در 444 روز باقیمانده از دوره ریاست جمهوری کارتر به گروگان گرفتند.
تلاش گروه نجات به شکل رقت انگیزی به شکست انجامید. سیاست آمریکا در قبال ایران از هم پاشید؛ اعضای دیپلماتیک از تهران خارج شدند. ولی سازمان سیا وقت کافی به دست نیاورد تا تجهیزات خود را دست نخورده بازگرداند.
در حدود 100 دانشجوی ایرانی طی دو سال زد و بندهای بسیاری انجام دادند که نتیجه آن فاجعه ای برای دوستان سابق و مخبران سیا بود. »
نشریه دی ولت در ادامه به تلاش های مجدد سیا اشاره نمود و نوشت: «با این حال، موفقیت مجدد سازمان سیا یک دهه بعد به شکلی خوفناک محقق گردید: سیا در سال 1989 شبکه ای متشکل از 40 مخبر ایرانی داشت.
تبادل اطلاعات بوسیله نامه نگاری معمولی با استفاده از جوهر نامرئی انجام می شد. آنها ازسوی دفتر سیا در فرانکفورت هدایت می شدند. در پاییز 1989 یکی از کارمندان سیا نامه ای به تمامی عوامل آمریکا ارسال کرد: همه در یک زمان، به یک شکل، به یک آدرس، از یک دفتر پستی، و به یک دست خط. موضوع لو رفت. تمامی گیرندگان نامه دستگیر و بسیاری به جرم خیانت اعدام شدند.»
این سایت همچنین با اشاره به فعالیت های این سازمان جاسوسی در پرونده هسته ای کشورمان نوشت: برخلاف سال ها تبلیغات علیه دستیابی قریب الوقوع ایران به تسلیحات هسته ای، 16 دستگاه اطلاعاتی آمریکایی ناگهان اعلام کردند با اینکه ایران بین سال های 1985 تا 2003 برنامه تسلیحات اتمی خود را دنبال می کرده، ولی این برنامه را در سال 2003 متوقف نموده و احتمالاً تا قبل از سال 2007 نیز آن را از سر نگرفته است. به گفته سازمان سیا در آوریل 2008، برنامه تسلیحاتی ایران پس از سال 2003 تقریباً به شکلی نامحدود دنبال شده. عجیب این است که اظهاراتی که تاکنون به صورت عمومی در این نشست ها بیان شده ازسوی هیچ کارشناس کارآمدی مورد استفاده قرار نگرفته است.
نکته مسلم این است که عملکرد سازمان سیا در مورد ایران زیر سؤال رفته و سوء استفاده های سیاسی نیز به شدت بر عملکرد این نهاد و باورپذیری آن تأثیر گذاشته است.» 314/5


  
  
البته سروش پیش از این و در اوج فتنه گری دشمنان اسلام که کارشان تا هتاکی علیه ساحت امام حسین(ع) در روز عاشورای سال 1388 نیز پیش رفت، مدعی شده بود قرآن نه وحی الهی بلکه -نعوذبالله- تجربه شاعرانه پیامبر(ص) است! ملت مومن ایران پس از حرمت شکنی روز عاشورای 88، بانیان این فتنه را در راهپیمایی حماسی بی سابقه لعنت کردند.

به گزارش جهان به نقل از روزنامه کیهان عضو ظاهرا جدا شده اتاق فکر فتنه سبز می گوید شیعه نیازمند رفورم و اصلاح است. سروش از جمله این رفورم های مورد نیاز را در حوزه زیارت امام حسین(ع) توصیف کرد!
وی در گفت وگو با «جرس» لعن بانیان ستم به ائمه معصومین در زیارت نامه ها را نکوهش کرد و گفت: متأسفانه نه تنها عوام شیعه اقدام به لعنت می کردند بلکه علمای شیعه هم این کار را می کردند و می کنند، حتی زیارت هایی را هم که برای امامان و خصوصا امام حسین[ع] تدوین کرده اند، متضمن این گونه لعن ها و نفرین فرستادن هاست.
چنین اظهارات موهومی در حالی مطرح می شود که بسیاری از این زیارت نامه ها به ویژه زیارت عاشورا از ائمه معصومین(ع) و از جمله امام محمدباقر علیه السلام روایت شده و اعلام برائت از همه عوامل ظلم و جور بر اهل بیت به عنوان رکن ایمان است. همچنین بنابر تاکید ائمه معصومین علیهم السلام «از محکم ترین دستگیره های ایمان، دوست داشتن و بغض داشتن در راه خداست».
البته سروش پیش از این و در اوج فتنه گری دشمنان اسلام که کارشان تا هتاکی علیه ساحت امام حسین(ع) در روز عاشورای سال 1388 نیز پیش رفت، مدعی شده بود قرآن نه وحی الهی بلکه -نعوذبالله- تجربه شاعرانه پیامبر(ص) است! ملت مومن ایران پس از حرمت شکنی روز عاشورای 88، بانیان این فتنه را در راهپیمایی حماسی بی سابقه لعنت کردند.
یادآور می شود در سال های دور که سروش هنوز از مد نیفتاده بود، شورای روابط خارجی آمریکا با اختصاص بودجه هنگفتی اقدام به انتشار آثار اقتباسی سروش - به عنوان لوتر ایرانی- در زمینه القای نسبیت دینی و معرفتی کرد. سروش از مقلدان بی چون و چرای برخی مهره های سازمان ناتوی فرهنگی نظیر کارل پوپر به شمار می رود و به سیاق طایفه روشنفکران متوهم، هرچه نسبت به فرهنگ خودی و اسلامی پرخاشگر است، نسبت به فکر و اندیشه غربی رویکردی توأم با خشوع و تعبد دارد.
وی پس از مشاهده بن بست فتنه سبز اعلام کرد از گروه مهاجرانی، کدیور، بازرگان و گنجی که خود را اتاق فکر جنبش سبز در خارج کشور معرفی کرده بودند، جدا می شود.
بخش شیعه شناسی سازمان سیا در بررسی علل اصلی پیروزی انقلاب اسلامی، محبت ملت ایران به امام حسین(ع) و شهادت طلبی متأثر از فرهنگ عاشورا را به عنوان یک رکن مهم پیروزی انقلاب فوریه 1979 در ایران معرفی کرده است.
گفتنی است اخیراً برخی گروههای اپوزیسیون از سروش پرسیده اند با توجه به مبالغ هنگفتی که برای مبارزه با جمهوری اسلامی دریافت کرده ای که کمک 6 میلیون دلاری پنتاگون و کمک های کلان ملک عبدالله سعودی و امیرقطر فقط بخشی از مبالغ اعلام شده آن است، چه کاری از دستت ساخته بوده است؟! در پی این اعتراض که بازتاب گسترده ای در میان اپوزیسیون داشت، سایت جرس ترتیب مصاحبه ای با وی را داده و از او خواسته است فعالیت های چند سال اخیر خود را شرح دهد!
از سوی دیگر، یکی از نزدیکان سروش (م-ک) می گوید؛ خدشه آفرینی سروش علیه مبانی اسلامی و مخصوصا شیعی هنگامی عصبانیت مسئولان رژیم را برمی انگیخت که وی به عنوان «استاد دانشگاه» و یا «عضو شورای انقلاب فرهنگی» درون نظام بود ولی اکنون که در موضع اپوزیسیون قرار دارد، اظهارنظرهایش فقط تائید طرد وی از سوی رژیم است و دیدگاههایی بارها سنگین تر از دیدگاه او علیه شیعه از سوی مجامع و محافل دیگر مطرح نظیر سلفی ها و یا کاریکاتوریست های دانمارکی مطرح می شود که اظهارات سروش در این میان فقط یکی از هزاران دیدگاه ضدشیعی است و در جایگاهی نیست که رژیم اسلامی برای آن اهمیتی قائل باشد.

  
  

آیت الله مجتبی تهرانی

والحمد لله رب العالمین و صل الله علی محمد و آله الطیبین الطاهرین و لعنه الله علی اعدائهم اجمعین.

«روی عن علی(علیه‏السلام) قال: مَنْ تَأَدَّبَ بِآدَابِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَدَّاهُ إِلَى الْفَلَاحِ الدَّائِمِ»
مرور مباحث گذشته
بحث ما در گذشته راجع به تربیت بود و اینکه اگر انسان بخواهد مربّی شود و دیگری را تربیت کند، یعنی روش گفتاری و رفتاری به او بدهد، باید خودش مربّا به این تربیت باشد. به این مناسبت گفتیم که بحث تربیت در تمام ابعاد وجودی مطرح است؛ هم در عقل، هم قلب و هم نفس تربیت مخصوص به‏خود را دارند و حتّی این مسأله دربار? جوارح و اعضا هم هست. ولی آنچه که در آثار خودمان مصبّ قرار گرفته، نفس است. البتّه چیزهای دیگر هم هست، امّا آنچه که خیلی مورد نظر است، نفس است؛ نفس به معنای شهوت، غضب و وهم. انسان باید این‏ها را مؤدّب به آداب الهی کند. من در باب وهم قبلاً بحث کردم و روش تأدیب وهم را گفتم.
روش تأدیب شهوت و غضب
امّا شهوت و غضب؛ در باب شهوت و غضب عرض کردم که ما هم در آیات و هم روایات به تعبیرات مختلف داریم که باید این قوا کنترل شود. تعابیر مختلف است؛ هم تعبیر هوای نفس هست، هم شهوت. در روایات هم بسیار است که من نمی‏خواهم وارد آن شوم. آخرین جلسه بحث هم رسیدیم به همین مسأله که راجع به روایات بود. من به عنوان نمونه روایتی را می‏خوانم و می‏خواهم بحثم را ادامه دهم.
در روایتی از علی(علیه‏السلام) است که فرمودند: «مَنْ أَجْهَدَ نَفْسَهُ فِی إِصْلَاحِهَا سَعِدَ»؛2 اگر کسی کوشش کند که نفس خودش را اصلاح کند، سعادتمند می‏شود. اصلاح نفس یعنی تربیت، تأدیب و مؤدّب کردن نفس به آداب الهی. حضرت در روایت دیگری می‏فرمایند: «مَنْ أَهْمَلَ نَفْسَهُ فِی لَذَّاتِهَا شَقِیَ»؛3 امّا اگر کسی نفسش را یعنی شهوت و غضبش را در لذّات رها کند، نفسش را به شقاوت می‏کشد.
مراد از تأدیب نفس
حالا ببینیم مراد از تأدیب نفس چیست؟ مراد از تأدیب نفس که این همه در آیات و روایات آمده که انسان باید نفسش را به آداب الهی مؤدّب کند، چیست؟  من یک روایت می‏خوانم که در این روایت، مسأله بر محور یک چیز قرار می‏گیرد. یعنی اگر انسان بخواهد نفسش را به آداب الهی تربیت و مؤدّب کند، یک کار باید انجام دهد؛ آن چیست؟ «مَنْ تَأَدَّبَ بِآدَابِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَدَّاهُ إِلَى الْفَلَاحِ الدَّائِمِ».4 روایت می‏فرماید: تنها اطاعت امر خدا انسان را به رستگاری ابدی می‏رساند. یعنی انسان، با اطاعت امر خدا خودش را به آداب الهی تربیت و مؤدّب می‏کند.
باارزش‏ترین موجود نزد خدا
وقتی که نفس، تربیت شد، یعنی بعد از آنکه به آداب الهی مؤدّب شد، هیچ چیز نزد خداوند بر روی زمین برتر از او نیست. یعنی در مکتب ما از نظر ارزشی، نفوسی که خودشان را به آداب الهی تربیت و مؤدّب کردند، نزد خدا از همه باکرامت‏تر بوده و چیزی عند الله، بالاتر از آن‏ها روی زمین نیست. من یک روایت می‏خوانم؛ «رُوِیَ عَنْ عَلِیٍّ(علیه‏السلام) قَالَ: لَیْسَ عَلَى وَجْهِ الْأَرْضِ أَکْرَمُ عَلَى اللَّهِ سُبْحَانَهُ مِنَ النَّفْسِ الْمُطِیعَةِ لِأَمْرِهِ»؛5 در پهنه زمین نزد خداوند، کسی أکرم و با ارزش‏تر و محترم‏تر از آن نفسی نیست که مطیع امر خدا باشد.
تنظیر تقوا و اطاعت الهی
کریم در آیه «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُم‏»6 هم آمده است که آیه شریفه می‏گوید: انسان باتقوا، کریم‏ترین آدم نزد خدا است. تقوا هم از اطاعت امر الهی به‏وجود می‏آید. یعنی نفسی که در سه بُعد وهمی، شهوی و غضبی‏اش، در محدوده امر خدا عمل کند، باتقوا است و مطیع امر الهی است. «الْمُطِیعَةِ لِأَمْرِ اللهِ» یعنی کسی که بر اساس شهوت و غضبش کاری نکند که مخالف امر خدا باشد.
معنای تریبت
اوامر الهی موجب می‏شود که عمل خارجی انسان بر طبق انجام شود. «الْمُطِیعَةِ لِأَمْرِ اللهِ» سراغ عمل خارجی می‏رود. حالا من این را با یک مقدّمه کوتاه کمی توضیح می‏دهم. ما در باب تعریف تربیت گفتیم: تربیت یعنی «روش گفتاری و رفتاری به دیگران دادن» که این هم مربوط به عمل است. رفتار و گفتار، هر دو عمل است. همین حرف‏هایی که من می‏زنم عمل است.
معنای تأدیب الهی
تأدیب چیست؟ تأدیب هم در ارتباط با عمل است و معنایش این است که اگر انسان بخواهد مؤدّب به آداب الهی شود و خودش را به تربیت الهی تربیت کند، فقط و فقط باید نسبت به اعمال خارجی‏اش مقیّد باشد که بر طبق دستور خدا عمل کند. این هم اطاعت امر الهی است.
7
علّت تأکید پیامبران بر اصلاح عمل
یک بحث دیگر هست که من باید اشاره‌ای به آن داشته باشم. اینکه شما می‌بینید انبیا و اولیا آمده‌اند روی اصلاح عمل تکیه کردند و انسان را به عمل کردن به دستورات الهی ترغیب کردند و از آن‌طرف انسان را از محرّمات و چیزهایی که مغبوض خداوند است، نهی کردند، به دلیل «اطاعت امر الهی» است. هم فعل و هم ترک، در هر دو اطاعت مطرح است. بالأخره همه بحث اطاعت، از عمل خارجی سر در آورد که گاهی از آن به تربیت اعضا و جوارح تعبیر می‌کنند.
تربیت اعضا و جوارح، مقدّم بر دیگر تربیت‏ها
یک‏وقت می‌گوییم: تربیت عقل، تربیت قلب، تربیت نفس، امّا یک‏وقت می‌گوییم: تربیت اعضا و جوارح. می‌گوییم: ابتدا اعضا و جوارحت را تربیت کن. گوشت را، چشمت را، زبانت را، دستت را و پایت را تربیت کن. یعنی اعضا و جوارحت را به روش رفتاری و گفتاری بر طبق امر الهی مؤدّب کن و این‌ها را در وادی اطاعت امر الهی قرار بده. در اینجا سراغ این می‌رویم که هسته مرکزی تربیت انسان، عبارت از این است که اعمالش را سر خود انجام ندهد و رضای خداوند را در نظر بگیرد.
چرا انبیا و اولیا بر روی این تکیه می‌کنند؟ حالا عرض می‌کنم، روایات هم داریم، وارد بحثش هم می‌شوم، به این ادب، ادب ظاهری می‌گویند.
صورت مُلکی ظاهری و ملکوتی غیبی
اهل معرفت در این باب مطلبی دارند که به‏وسیله آن، برای ما روشن می‌سازند، چرا انبیا و اولیا، این‏قدر روی اصلاح عمل تکیه می‌کنند. من خلاصه‌اش را برایتان می‌گویم. آن‌ها می‌گویند: انسان یک صورت مُلکیِ ظاهری و یک صورت ملکوتیِ غیبی دارد. صورت مُلکیِ ظاهری‌ انسان، همین ظاهر انسان است که من ظاهر شماها را می‌بینم و شما هم ظاهر من را؛ این صورت ظاهری است. سازنده صورت ملکوتیِ غیبی ما که دیده نمی‌شود، خود ما هستیم؛ بر خلاف صورت مُلکیِ ظاهریمان که ما سازنده آن نیستیم.
این مطلب خیلی دقیق است. صورت ظاهری ما با تولّد و رشد بر اساس وراثت شکل می‏گیرد، مثلاً من که خودم را از نظر ظاهری این‌گونه نساختم. خدا مرا ساخته است. امّا مسأله، صورت ملکوتیِ غیبی است که من خودم آن را می‌سازم. صورت غیبی را با ابزار مادّی نمی‌سازند، مثلاً اینکه برایش نقشه بکشند و آن را طرّاحی کنند. بلکه به‏شیوه دیگری شکل می‏گیرد.
حتّی ما این را داریم عمده چیزی که سرنوشت انسان، در عوالم بعد از دنیا به آن بستگی دارد، همین صورتِ ملکوتیِ غیبی است، چه در برزخ و چه در قیامت؛ و ما این صورت ملکوتیِ غیبی را با اعمال‌مان می‌سازیم.
ما «صورت برزخی» خود را با اعمالمان می‏سازیم
من مجبور هستم این حرف بزرگان را کمی توضیح بدهم. وقتی من عملی را انجام می‌دهم، این کار بر روی روحم نقش می‌بندد که ابتدا یک نقش گذرا است، امّا وقتی آن عمل را تکرار می‌کنم، برایم تبدیل به یک ملکه می‌شود. من با آن ملکه صورت باطنم را می‌سازم.
عمل خارجی را انجام می‌دهم، روی روحم نقش می‌بندد. تکرارش که کردم این نقش در درونم رسوخ می‌کند. ما به این می‌گوییم: «ملکه». اگر یک کاری را یک بار انجام دهم یادم می‌رود؛ امّا آن کسی که حرفه‌اش این است که هر روز این کار را انجام دهد، چه‏بسا در خواب هم این کار را انجام می‌دهد. چون این عمل برایش ملکه شده است. ما صورت غیبی و باطنی‌مان را با ملکاتمان می‌سازیم. حشر و نشر ما در عوالم دیگر با همان صورت غیبی و باطنی است که خود ساخته‏ایم، نه با این صورت ظاهری که داریم.
بعضی به صورت «گرگ»، بعضی «خوک» و بعضی «خودِ شیطان»...
آن‏وقت اینجا است که می‏گویند: اگر عملی را که من انجام دادم، بر اساس شهوتِ بی‌بند و بار بود، آن صورتِ حیوانی که برای باطنم می‌سازم و از آن تعبیر به صورت بهیمیه می‌کنیم، مثلاً خوک می‏شود که در بین حیوانات مظهر شهوت است. غضب را به‏کار می‌گیرم و با آن ملکه درست می‌کنم، ملکه‌اش صورت سبُعیّت و درندگی است؛ شیر باشد یا پلنگ. اگر کسی خُدعه و نیرنگ را تکرار کند که مربوط به وهم است و این ملکه‌اش شود، صورت ملکوتی او، صورت شیطان است. شیطان، مجسمه خدعه و نیرنگ است. عمل منعکس می‌شود و تکرار عمل ملکه‏ساز است و ملکه، صورت باطنی من را می‌سازد.
صورتی زشت‏تر از خوک و میمون!
در یک روایت، مسأله ترکیب ملکات در ساختن صورت باطنی و غیبی انسان مطرح شده است که اگر هم شهوت و هم غضب برای انسان ملکه شده باشد، صورتش چطور می‌شود؟ حتّی اگر وهم نیز با این‏ها ملکه شده باشد که مربوط به مسأله شیطنت است فرد چه صورتی پیدا می‏کند؟ یعنی وقتی این‌ها با هم جمع شود انسان به چه شکلی در می‌آید؟ این ملکات منشأ آن می‌شود که صورت ملکوتی انسان، شکل عجیبی پیدا کند.
لذا در روایتی آمده که پیغمبر اکرم فرمود: «قال رسول الله(صل‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم): یحشر بعض الناس علی صور تحسن عنده القرده و الخنازیر»؛ بعضی از مردم به صورتی محشور می‌شوند که صورت میمون و خوک پیش آن‌ها زیبا است. وقتی محشور می‌شوند، صورت عجیبی پیدا می‌کنند! این برای همان ملکات است.
معنای ادب ظاهر
ملکات به‏وسیله اعمال ساخته می‌شوند. مسأله مربوط به اعمال، تربیت و تأدیب است. اینکه انسان خودش را تربیت و ادب کند. اوّل ادب ظاهر مطرح است. ادبِ ظاهر یعنی عمل و تأدیب آن یعنی محدود کردن عمل به آنچه رضای خدا در او است. من کاری با این ندارم، من فقط سراغ حلال و حرام می‌روم. عمل حرام انجام ندهد. اگر شهوت بی‌بند و بار باشد، خوک است. غضب بی‌بند و بار باشد، گرگ است. حقّه بازی و کلک ملکه‌ شود، شیطان است.
تلاش برای آدم ماندن!
اینکه انبیا و اولیا آمدند نفس را هدف‌گیری کردند، نفس به معنای قوای سه‏گانه که وهم، شهوت و غضب است، جهت این بوده که می‌خواستند کسانی که در این دنیا صورت انسان دارند در برزخ و قیامت صورت‌شان عوض نشود.
با هرکس، همان‏طور که آمده، برخورد می‏کنند!
ما سازنده صورت باطن خود هستیم. صورت ظاهرمان را خودمان نمی‌سازیم امّا صورت باطن‌مان را خودمان می‌سازیم و جا دارد که در قیامت، بر طبق صورت باطن ما با ما رفتار کنند. من یک مثال بزنم؛ تا حالا شده است مثلاً در منزل‌تان یک حیوان کثیفِ متعفّن بیاید و شما آن را احترام کنید و آن را در اتاق مهمان‌خانه ببرید و از او پذیرایی کنید؟ حتّی از این هم ساده‏تر؛ اگر کسی به شکل حمار بیاید، با او چطور رفتار می‏کنید؟! برای حمار طویله درست می‌کنید.  غذای حیوان مخصوص است و جایش هم مخصوص است. من این مثال‌ها را می‌زنم تا خوب متوجّه شوید که عدل الهی درست است. در نشئات دیگر هرطور خودمان را ساخته باشیم، بر طبق ساخته ما، با ما عمل می‌کنند.
نمی‌شود کسی در این دنیا هر جنایتی و هر کار زشتی انجام دهد، بعد در قیامت از صدر نشینان بهشت قرار بگیرد. لذا جهت اینکه در باب تربیت و ادب تکیه می‌شود، این است که اهل معرفت می‌گویند. آن‏ها می‌گویند: تو سازنده صورت باطنی غیبی‌ات هستی. وقتی‏که از این دنیا رفتی، این صورت می‌ماند و آن صورت غیبی باطنی، در برزخ و قیامت ظاهر می‌شود.
اقسام ادب
این ادب،  ظاهری بود که گفتیم. امّا در باب قسم دیگر ادب باید بگوییم: «الادب ادبان ادب السر و ادب العلانیه فادب السر طهاره القلوب و ادب العلانیه حفظ الجوارح من الذنوب»؛ ما دو نوع ادب داریم؛ ادب باطن و ادب ظاهر. اهل معرفت ادب باطن را طهارت قلوب می‌دانند که بعد بحث می‌کنم و ادب ظاهر هم «حفظ الجوارح من الذنوب»؛ یعنی حفظ اعضا و جوارح از گناهان است.
دلیل بعثت پیغمبر اکرم
بعثت پیغمبر اکرم هم بر روی همین محور بود. حضرت می‌گفت: من می‌خواهم شماها را از وادی حیوانیت و شیطنت بیرون بیاورم! شما می‌میرید، برزخ دارید، قیامت دارید، آنجا به صورت حیوانات و درندگان و شیطان و... در نیایید!
اینکه پیغمبر بر امر و نهی تأکید می‌کرد، برای این بود که انسان در قیامت به صورت حیوان درنیاید و می‌فرمود: من نمی‌خواهم شما آنجا به صورت حیواناتی در بیایید که در این عالم نظیرش نیست. یعنی مجموعه‌ای از حیوانات به‏هم آمیخته شوند. حتّی این تعبیر هم از پیغمبر اکرم صادر شد که معروف است؛ «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاقِ»؛8 من برای تعالی مکارم اخلاق آمده‏ام. مکارم الاخلاق هم مربوط به اعمال است. من برای این آمدم.
امّا آیا این حرکت، ثمره‏ای به‏طور غالب در آن جامعه داشت؟ نه؛ گروهی بودند که این‌ها دست پرورده پیغمبر بودند. ولی در مقابل، کسانی بودند که من نمی‏توانم بگویم این‌ها در برزخ و قیامت، صورت غیبی‌شان مثل گرگ، پلنگ، شیر و دیگر درنده‏ها باشد، بلکه صورتشان خیلی بدتر از این‏ها است. مثل همین که خود پیغمبر تعبیر فرمود: بعضی‏ها بدتر از میمون‌ها و خوک‌ها هستند.
1. بحارالأنوار، ج89، ص214
2. غررالحکم، ص237
3. غررالحکم، ص305
4. بحارالأنوار، ج89، ص214
5 . مستدرک الوسائل، ج11، ص259
6. سوره مبارکه حجرات، آیه13
7. در اینجا یک بحثی است که قبلاً بحث کردم و جلسه گذشته هم به آن اشاره کردم؛ ما این را داریم که انسان باید ابتدا رفتار ظاهری‏اش را درست کند، بعد سراغ باطن برود. من این‏ها را فعلاً کنار می‏گذارم.
8 . مستدرک الوسائل، ج11، ص187

  
  
بینش عمیق و مدبرانه با تشکیل شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی، تقویت خواهد شد و در هدایت مردم، جوانان، نوجوانان، جامعه علمی و تحولات حوزه های مختلف کشور اثرگذار خواهد بود.

گرداب- با حکم "مقام معظم رهبری"، شورای عالی فضای مجازی به ریاست رئیس جمهور، تشکیل شده و این شورا وظیفه دارد مرکزی به نام مرکز ملّی فضای مجازی کشور را ایجاد کند تا اشراف کامل و به روز،  نسبت به فضای مجازی در سطح داخلی و جهانی و تصمیم‌گیری نسبت به نحوه مواجهه فعال و خردمندانه با اینترنت تحقق یابد.

تشکیل این شورا و مرکز ملی فضای مجازی که با حکم رهبر انقلاب، پیگیری خواهد شد، برکات، ابعاد، ویژگی ها و ضرورت هایی را به همراه دارد که لازم است به وسیله کارشناسان فضای مجازی، فعالان عرصه اطلاع رسانی و دیتا و صاحب نظران اجتماعی، امنیتی، سیاسی و روابط بین الملل مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

تلاش می شود که مهمترین محورهای تشکیل شورا و مرکز ملی فضای مجازی را با مخاطبان خود به بحث و تبادل نظر بگذارد و مهمترین برکات و ویژگی ها وضرورت های  آن را ارزیابی و مورد بررسی قرار دهد.

رهبر انقلاب اسلامی آثار چشمگیر شبکه جهانی اینترنت در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی، لزوم برنامه ریزی و هماهنگی به منظور صیانت از آسیب های ناشی از آن و بهره گیری حداکثری از فرصت‌ها در جهت ارائه خدمات گسترده و مفید به مردم را از دلایل اصلی ضرورت تشکیل شورای عالی فضای مجازی برشمرده اند و تاکید کردند: گسترش فزاینده‌ فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی به ویژه شبکه‌ جهانی اینترنت و آثار چشمگیر آن در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی و لزوم سرمایه گذاری وسیع و هدفمند در جهت بهره گیری حداکثری از فرصت های ناشی از آن در جهت پیشرفت همه جانبه کشور و ارائه خدمات گسترده و مفید به اقشار گوناگون مردم و هم‌چنین ضرورت برنامه ریزی و هماهنگی مستمر به منظور صیانت از آسیب های احتمالی، اقتضا می کند که نقطه‌ کانونی متمرکزی برای سیاستگذاری، تصمیم گیری و هماهنگی در فضای مجازی کشور به وجود آید. به این مناسبت شورای عالی فضای مجازی کشور با اختیارات کافی به ریاستِ رئیس جمهور تشکیل می گردد و لازم است به کلیه‌ مصوبات آن ترتیب آثار قانونی داده شود.

این نکته حائز اهمیت است که هدف اصلی رهبر انقلاب، ایجاد تمرکز مدیریتی در عرصه سیاست ها، قوانین و بررسی ابعاد مختلف شبکه جهانی اینترنت و خدمات و برکات آن و همچنین نقاط ضعف و آثار منفی آن است و در نتیجه چنین شورا و چنین مرکزی قادر خواهد بود که تمام دست اندرکاران و فعالان این عرصه را ساماندهی و قوانین و سیاست های متناسب و یکسان و هدف گذاری مشخص برای آنها را تعیین کند.


از آن جا که موضوع مدیریت فضای مجازی، با سلیقه ها و روش ها و ابزارهای مختلفی در سال های اخیر همراه بوده و نقاط قوت و ضعف بسیاری را شاهد بوده ایم. تمرکز مدیریتی می تواند با هدایت عوامل و دست اندرکاران مدیریت سایبری و فضای مجازی، به بهبود خدمات برای مصرف کنندگان و مردم از یک سو و مدیریت عرضه کنندگان، رشد شاخص های سرعت و کیفیت و کاهش آثار منفی سایت ها و اطلاعات مضر برای جوانان و نوجوانان از سوی دیگر منجر شود و قوانین و سیاست های مشخصی را مبنا قرار دهد تا ضمن استفاده از نکات مثبت و ویژگی های این پدیده عصر حاضر، از خسارت ها و انحراف های احتمالی جلوگیری شود و امنیت اجتماعی و روانی مردم را افزایش دهد.

همچنین مدیران و مراکز هدایت سایبری و کنترل کیفی، نیز با توجه به مصوبات شورا و مرکز ملی فضای مجازی، دستاوردها و برنامه های یکسان برای مدیریت شبکه خواهند داشت و کارهای پراکنده، افراط و تفریط در اعمال سلیقه ها و بی نظمی ها کاهش خواهد یافت.

یکی از مهمترین الزامات افزایش کارایی در مدیریت سایبری و فضای مجازی، ایجاد انضباط و تکیه بر قوانین و مقررات شفاف و همه جانبه است تا همه دست اندرکاران و فعالان عرصه مدیریت شبکه، با توجه به این شاخص ها و قوانین و مقررات قادر به ایجاد انضباط باشند و این انضباط نیز بدون تمرکز مدیریتی ایجاد نمی شود. براین اساس، یکی از مهمترین برکات تشکیل شورا و مرکز ملی فضای مجازی، ایجاد تمرکز مدیریتی است که باعث انضباط و شفافیت و ارائه قوانین و مقررات مشخص مانند قانون تجارت، قانون مطبوعات، قانون امور مالیاتی و... خواهد شد و از آن جا که رئیس جمهور و روسای قوا و وزرا و مسئولان مربوطه در این شورا حضور دارند، این مصوبات فصل الخطاب همه فعالان عرصه اینترنت خواهد بود و تکلیف همه مصرف کنندگان خدمات و عرضه کنندگان را مشخص خواهد کرد و باعث ساماندهی و نظم در فضای اینترنت خواهد شد.

اعضای حقوقی این شورا عبارتند از: رئیس جمهور (رئیس شورای عالی)، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه قضائیه، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر اطلاعات، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و هم‌چنین اعضای حقیقی: حجج اسلام و آقایان: دکتر حمید شهریاری، دکتر سیّدجواد مظلومی، مهندس مسعود ابوطالبی، دکتر کامیار ثقفی، دکتر رسول جلیلی، دکتر محمد سرافراز و مهندس علیرضا شاه میرزایی می باشند که برای مدت سه سال تعیین می‌شوند.

ترکیب این شورا نشان می دهد که موضوع تشکیل شورای عالی فضای مجازی و مرکز آن، بسیار با اهمیت است که باعث شده بالاترین مقام کشور، به آن توجه داشته باشد و شورایی را مامور ساماندهی و بررسی ابعاد این پدیده جدید کرده اند که به سرعت در حال گسترش در تمام امور زندگی بشر است.


مقام معظم رهبری بر اثر گذاری مصوبات و برنامه ها و سیاست های این شورا و مرکز تاکید دارند و به همین خاطر سران سه قوه و مهمترین مسئولان و نهادها و مدیران مرتبط با این حوزه، عضو این شورا هستند.

این شورا وظیفه دارد مرکزی به نام مرکز ملّی فضای مجازی کشور ایجاد کند تا اشراف کامل و به روز نسبت به فضای مجازی در سطح داخلی و جهانی داشته باشد و تصمیم گیری نسبت به نحوه مواجهه فعال و خردمندانه کشور با این موضوع از حیث سخت افزاری، نرم افزاری و محتوایی در چارچوب مصوّبات شورای عالی و نظارت بر اجرای دقیق تصمیمات در همه سطوح تحقق یابد.

رهبر انقلاب نکاتی را در مورد وظایف شورای عالی و مرکز فضای ملّی مجازی با تأکید بر توجه جدّی به آن، در پیوست این حکم ابلاغ کرده اند که نشان دهنده اهمیت این شورا و مرکز ملی فضای مجازی است و براین اساس، یک تحول مدیریتی عمده را در این حوزه شاهد خواهیم بود.

کمک به رشد علمی و صنعتی
یکی از برکات تشکیل شورا و مرکز ملی فضای مجازی، جنبه های علمی و آینده پژوهانه استفاده از فضای مجازی است و باعث خواهد شد که استفاده از ابزار اینترنت به رشد علمی و تحول بزرگ صنعتی کشور کمک کند و دستاوردهای انقلاب صنعتی و تحولات دیگر را به جامعه عرضه کند. از آن جا که در سال های اخیر و سه دهه بعد از انقلاب، رشد اختراعات و ابتکارات، رشد صنعتی، صنایع هوافضا و بسیاری دیگر از تحقیقات دانشگاهی و علمی و صنعتی به بار نشسته و دستاوردهای بزرگی را برای کشور به همراه داشته است، در نتیجه استفاده از اینترنت با سرعت وکیفیت بالاتر و بهبود خدمات علمی از طریق فضای مجازی، ارتباط با مراکز تحقیقاتی و... علاوه بر کمک به رشد علمی صنعتی ایران اسلامی، باعث حمایت از مالکیت معنوی و حقوق مخترعین و دانشمندان و محققان کشور می شود و ایران را به مرکز علمی منطقه و جهان اسلام تبدیل خواهد کرد و ارزش افزوده مالی و اقتصادی و صنعتی آن نیز برکات بسیاری را به همراه خواهد داشت.

بینش عمیق و آینده نگری در استفاده از خدمات فضای مجازی
در حال حاضر، یک بینش عمیق و آینده نگر را در مدیریت فضای اینترنت و مجازی شاهد هستیم که این بینش عمیق و مدبرانه با تشکیل شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی، تقویت خواهد شد و در هدایت مردم، جوانان، نوجوانان، جامعه علمی و تحولات حوزه های مختلف کشور اثرگذار خواهد بود.

همچنین باعث خواهد شد که با تدابیری که در نظر گرفته می شود، سرعت اینترنت و خدمات رسانی در کشور افزایش و چند برابر شود و باعث خواهد شد که خدمات شرکت ها، دستگاه های اجرایی و موسسات مختلف افزایش یافته و مثلا خدمات بیمه و بانک و... از طریق اینترنت با کیفیت و سرعت بیشتری عرضه شود.

هماهنگی همه دستگاه ها در پیشبرد فضای مجازی و ارتقای جایگاه ایران در شبکه جهانی
مقام معظم رهبری در بخشی از حکم خود به این نکته اشاره کرده اند که ضمن تسریع در تشکیل مرکز ملّی فضای مجازی، رئیس و اعضای محترم شورا تلاش بایسته را در جهت دستیابی این مرکز به اهداف تعیین شده به کار برند. کلیه دستگاه های کشور موظف به همکاری همه جانبه با این مرکز می باشند.

این بخش از حکم ایشان نشان می دهد که بر سرعت بخشیدن به اهداف، برنامه ها و ماموریت این شورا و مرکز، تاکید شده است و شرایط فضای اینترنت در جهان، ضرورت بومی سازی و تطابق استفاده از این ابزار گسترده متناسب با ویژگی های بومی کشور، را بیش از پیش مطرح ساخته است و لازم است که متناسب با سرعت کشورهای پیشرفته، در ایران نیز شاهد رشد و توسعه فضای اینترنت باشیم.

از آن جا که تشکیل چنین شورایی و اهداف و وظایف آن، ابعاد گسترده ای دارد، لازم است که علاوه بر مشخص شدن ضرورت های این بخش گسترده و روبه رشد، به اهداف آن توجه شود و اثرات تشکیل چنین شورایی و همچنین نکات، راهبردها و برکاتی که می تواند داشته باشد، مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.

اگر چه در ابتدا، تمرکز بخشیدن به برنامه های دست اندرکاران حوزه سایبری کشور، مهمترین برکت و ویژگی تشکیل این شوراست، اما باید بلافاصله وضعیت فضای مجازی در جمهوری اسلامی و موقعیت ما در جهان و همچنین مسائلی که کشورهای متعارف و طرف تخاصم جمهوری اسلامی برای ما ایجاد کرده را مورد توجه قرار دهیم تا بحث امنیت اطلاعات مردم، حکومت، دستگاه های اجرایی و ماجراجویی و شیطنت های دشمنان نیز در دستور کار باشد.

به عبارت دیگر، موضوع امنیت اجتماعی و امنیت اطلاع رسانی از طریق اینترنت، چه در سطح داخلی و چه در سطح بین المللی و مواجه شدن با رفتار آمریکا و متحدان آن باید یکی از اولویت های این شورا باشد.

نکته عمده دیگر در رابطه با شورای عالی فضای مجازی، این نکته اساسی است که اگر چه اعضای آن از مدیران عالی رتبه کشور هستند و به همین میزان، توان تصمیم گیری اجرایی  و قدرت شورا را افزایش می دهند، اما با توجه به مشغله های بسیار اعضای شورا، لازم است که مشاوران، متخصصان و فعالان عرصه اینترنت، از هر قشر و دیدگاهی دعوت شوند و نقطه نظرات آنها به روز و دسته بندی و اولویت بندی شده در اختیار اعضای شورا قرار گیرد. تا کمبود وقت و مشغله اعضای محترم، منجر به کاهش کارایی این شورا نشود.

تشکیل این شورا و نکاتی که مقام معظم رهبری مورد عنایت قرار داده اند، قطعا علاوه بر توانمندسازی سایت های اجتماعی و رسانه های عمومی، رشد حوزه های تخصصی، علمی، بارور شدن استعدادها، دسترس بودن خدمات مردم و گسترش نقش اینترنت در خدمات رسانی مطلوب و سریع به مردم و کاهش ترافیک و رفت و آمد را مورد توجه قرار خواهد داد و منجر به تحول مدیریتی بزرگ در حوزه خدمات رسانی از طریق فضای مجازی خواهد شد.

ایران از جمعیت 70 میلیون نفری برخوردار است که 56 درصد آنها کمتر از 25 سال سن دارند. درحال حاضر ایران 45 میلیون مشترک تلفن همراه و 23 میلیون کاربر اینترنت دارد و در سال 1993 دومین کشور خاورمیانه بود که به اینترنت متصل شد و اکنون در میان پنج کشور اولی است که از نرخ رشد بالای 20 درصد برخوردار است.

 شبکه ملی دیتای ایران نیز که به وسیله شرکت ارتباطات زیرساخت راه اندازی شده است، 210 شهر ایران و 60 هزار پورت پرسرعت را برای استفاده کاربران تجاری و ISP فراهم کرده است.

ADSL در سال 2004 وارد ایران شد و توانست با توسعه بازار خود جای فناوری های قبلی به ویژه دایل آپ را بگیرد و درحال حاضر بیشتر ارائه کنندگان خدمات ADSL در ایران چند سرویس مختلف از جمله دایل آپ، بی سیم نقطه به نقطه و وایمکس را ارائه می کنند.

ایران توانست در راستای توسعه فناوری اطلاعات جایزه ویژه یونسکو برای توسعه سرویس های ارتباطی در روستاها را به خود اختصاص دهد. کاربران ایرانی از پیامک بیش از سایر سرویس های ارتباطی برای برقراری ارتباط با دوستان خود استفاده می کنند و وبلاگ نویسی نیز در میان آنها از محبوبیت زیادی برخوردار است و ایران مکان چهارم در دنیا را در وبلاگ نویسی با 60 هزار وبلاگ فارسی به خود اختصاص داده است.

عمده زیرساخت های ارتباط اینترنتی در ایران مبتنی بر دو شبکه تلفن ثابت و شبکه دیتا است. درحال حاضر تمامی استان های ایران به طور مستقیم با شبکه کابلی انتقال آسیا-اروپا یا جاده ابریشم ارتباط دارند که چین را به اروپا متصل می کند.

ایران رتبه پنجم امنیت سایبری
براساس برآورد موسسات بین المللی و آمریکایی، امنیت سایبری در جمهوری اسلامی به شدت و به طور بی سابقه بالا رفته است و ایران رتبه پنجم دنیا را از این جهت به خود اختصاص داده است اما تشکیل این شورای فضای مجازی، قطعا امنیت سایبری را در اولویت خود قرار خواهد داد و امنیت سایبری به شدت بالا خواهد رفت و احتمالا رتبه ایران به چهار کشور اول جهان ارتقا می یابد. زیرا این توانایی و تخصص کارشناسی در کشور موجود است و اکنون با تمرکز مدیریتی در شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی و حمایت های مسئولان نظام، شرایط بهتری را در امنیت سایبری ایران شاهد خواهیم بود.

یک مؤسسه آمریکایی، با توجه به آمار دریافتی از سازمان اطلاعات آمریکا، اعلام کرده است که ایران جزء 5 کشور دارای قوی ترین نیروی سایبری است. سیا با اذعان به توانایی و ابتکار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و هم‌چنین برشمردن مشخصاتی از ارتش سایبر ایران اذعان می کند: با این آمارها می‌توان تا حدی توانایی علمی ایران در نبرد سایبر را تخمین زد.

وقتی کشورهای متعارف از جمله موسسات و سازمان های آمریکایی، چنین از قدرت سایبری ایران سخن می گویند، لازم است که تمرکز مدیریتی و یکی از برکات عمده تشکیل شورای ملی و مرکز ملی فضای مجازی را تقویت امنیت سایبری ارزیابی کنیم. زیرا امنیت فضای مجازی هم برای شهروندان ایرانی و حفظ اطلاعات کاری و شغلی و شخصی و خانوادگی آنها اهمیت دارد و هم در سطح ملی، دستاوردهای علمی و صنعتی و نظامی کشور باید محافظت شود و مجموعه اطلاعاتی که دشمن از طریق کسب آن، قصد لطمه زدن به ما را دارد، به خوبی صیانت و محافظت شود.

مؤسسه "دیفنس تک" وابسته به مراکز امنیتی و اطلاعاتی آمریکا، ایران را یکی از 5 ارتش سایبری پیشرو جهان به ویژه در زمینه شناسایی و مقابله با سایت های غیر اخلاقی معرفی کرد.

این موضوع نشان می دهد که برای جامعه اسلامی ایران، مقابله با سایت های غیر اخلاقی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و کشورهای متعارف نیز این موضوع را پذیرفته اند که ایران به این نکات اخلاقی اهمیت زیادی می دهد و کسانی که بخواهند امنیت اخلاقی جامعه و حوزه شخصی ایرانیان را مورد تعرض قرار دهند، مورد مواخذه و محاکمه قرار می دهد.

لذا قطعا یکی از مسائلی، که شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی به آن اهمیت زیادی خواهد داد، موضوع حفاظت از امنیت اخلاقی جامعه است و مقابله با تهاجم فرهنگی که در دو دهه گذشته مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است، در لیست اهداف و اولویت های سایبری کشور خواهد بود.

حوزه اینترنت و ماهواره به عنوان جدیدترین تسلیحات ناتوی فرهنگی در هجوم همه جانبه علیه ارزش های اخلاقی و اسلامی به شمار می رود و بخش عمده ای از فعالیت های سازمان جاسوسی و اطلاعاتی غرب تحت عنوان "جنگ نرم" از طریق همین حوزه انجام می شود و لذا ضروری است که شورا و مرکز فضای مجازی، به این موضوع توجه داشته باشد و راه دشمنان، کشورهای متعارف و متخاصم را در نفوذ و جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ببندد.

منبع: بولتن نیوز


  
  
<      1   2   3   4   5   >>   >